Visa skriven av
Visa i
UNCONTROLLED - "The Fifth Horseman Is Fear"
egen, egen, 2009
När jag recenserade Norrtäljetrions första demo i början av året, jämförde jag dem med ett gäng amerikanska hillbillies som såg ut som riktiga "white trash". Bandfotot på den nya demon "The Fifth Horseman Is Fear" säger ingenting om detta denna gången, då de sitter uppflugna i grenverket på ett stort träd helt mörkklädda.

Däremot känner man ganska snabbt igen sig när det gäller musiken som är en death n´ roll osande traktor med en stor grep skit inkastat i gitarriffen. Det är inga krusiduller på de tre spåren utan det är raka rör som gäller från början till slut. Det är just den smutsiga men avväpnande punkattityden som jag verkligen gillar i deras tonkonst och som får mig att om och om igen veva igång både deras skiva som min egen hårman.

Minuset skulle då vara Mårtens sång som är något för "jämnbrölig"... Alltså i tre spår funkar det utmärkt, och har både kraft och pondus i sig, men jag kan tänka mig att på en (förhoppningsvis) framtida fullängdare så blir det lite för enahanda. Lite mer variation skulle inte skada, precis som det var på deras första demo "Blood". Annars vill jag bara göra tummen upp.

Officiell MySpace
Av: Simon Ellard
Publicerad: 2009-12-09