Visa skriven av
Visa i
UNDECIMBER - "Silence Divine"
Real Wicked, egen, 2008

Om man slår upp "lättaste grejen i hela världen att göra" i ordboka, så lär man inte få sig beskrivningen "att spela gothrock med rockguror och synthar" till livs. Det låter sig nämligen inte göras så lätt. Med det uppenbara undantaget (SISTERS OF MERCY), öh, undantaget, så kan de riktigt spännande akterna i sammetsrockens sal räknas på fåtalet fingrar.

UNDECIMBER tar mod till sig och försöker i alla fall på trespårs-discen "Silence Divine" (vilken släpptes 2008, men som av någon outgrundlig anledning skickats hit först nu). De två första låtarna låter inte så lite som TIAMAT circa "Judas Christ", och en del som MALAISE. I tredjespåret "Take this life" ger de sig på den hemskans svåra konsten att koka ihop en kortare pianobaserad mysballad.

Så är detta av samma kaliber som ovanstående rererade akter? Nej. Det är inte dynga - småputtriga lägereldaren "Take this life" skulle nog ha fungerat helt okej att brud-ema till på högstadiet (dess vassare kusin - "Everyone leaves" med MORTIIS, från sjukt underskattade "The smell of rain" - var nämligen inte född då), och titelspåret har väl någon smärre poppig poäng, antar jag (men inte är det textraden "I hear your voice like velvet fire / glowing, burning like a torch" - stön...).

Men hela klabbet låter liiite för mycket Musikskole-Goth för mig. Överlag. Det som felar är egentligen främst två saker: det låter lite för... tamt. Och texterna är för... värdelösa. Men visst finns det en del poänger i själva låtmaterialet. Det är i alla fall Inte lika illa ställt som hos vissa tyska band som tror att de är CRADLE OF FILTH, om det nu kan vara till någon tröst...

Kanske kan bli något i framtiden - vilket väl är nu, med tanke på att den här egensläppta produkten börjar bli åldersstigen. "Blire nån andra vers eller?"

Officiell MySpace

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2009-12-30