Visa skriven av
Visa i
UNCURBED / WARVICTIMS - "Split"
Black Seeds, import, 2010

2 x tjengpunk på D-takt & Råpunk Records (vinylversionen) / Black Seeds (cd-diton).

Sista UNCURBED-plattan med ASOCIAL-bekantingen TB som gaphals (vilket finurligt nog markeras med att bandet river av den gamla ASOCIAL-dängan "Det bittra slutet"). Och det är ett aningen annorlunda UNCURBED som presenterar sig för lyssnaren denna gång – soundet är mörkare än vad det brukar vara när dessa gossar är i farten, med mindre av det där karakteristiska UNCURBED-groovet. Emedan man kan sakna just den komponenten, så är inte det ångestfyllda sound man hittar här så dumt, det heller. Inte fullt så bra som tidigare, men över medel. Bäst låter den lätt hittiga dängan "Kitchen for the poor",

Splitkompisar på denna utgåva är WARVICTIMS, som spelar kängpunk utan överdrivet många krusiduller. På deras pluskonto ligger ett ganska schysst låtsnickeri – inte alltid det enklaste när det gäller den här sortens mangel – och ljuvligt desperat sång från vokalisten, som verkligen låter som om han sålt smöret och tappat pengarna! Soundet är dock aningen för "kontrollerat" för min smak – kanske har det något att göra med att trummorna är lite väl lågt mixade, vilket sänker mangelfaktorn? Lite mer kaos i framförandet skulle hursomhelst sitta fint. Personlig favorit här blir nog "The end", med sin allt annat än spralliga refräng.

Avgångsbetyget för denna split blir som följer: ingen klassiker, men en ändock en hyfsad d-taktsskiva – som blir avsevärt roligare om man mixtrar lite med stereons equalizer (läs: drar upp det högre mellanregistret) innan man lyssnar.

Officiell MySpace (UNCURBED)
Officiell MySpace (WARVICTIMS)

Av: Claes Wiberg
Publicerad: 2010-03-10