RIVAL SONS @ Lido, Berlin, 25 november 2011 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2011-11-27 21:46

2161 rival_sonsMer än en halvtimme efter utsatt tid äntrar RIVAL SONS scenen i Berlin. Platsen är Lido i Kreuzberg och lokalen är en gammal biograf från 50-talet som numera huserar klubbkvällar och gigs.

Kvartetten från Los Angeles, Kalifornien som mycket väl kan vara dagens svar på LED ZEPPELIN – tänder igång på alla cylindrar med sin svängiga bluesrock. Bara några få låtar in i setet meddelar sångaren Jay Buchanan att han har både goda och dåliga nyheter. De dåliga är att de bara har tillstånd att lira i en timme, de goda är att under den tiden kommer de att ge oss allt. Det gör de onekligen och spelningen går som på räls. När grabbarna skruvar ner tempot i de lugnare låtarna går bluesgunget rakt in i hjärtat. Då "känner" jag verkligen musiken och de lyckas fånga mitt intresse lite extra.

Tiden går fort och giget går mot sitt slut innan det knappt börjat. Buchanan tackar publiken med att säga att förra (och första) gången de spelade i Berlin var det för 100 personer. Uppslutningen denna afton är betydligt bättre och det verkar bandet glada över. RIVAL SONS avslutar spelningen med ett mycket utdraget crescendo då gitarren slutar att fungera. Bandet kliver av scenen till rungande applåder och ropen efter extranummer faller tyvärr obönhörda.

RIVAL SONS är aktuella med albumet ”Pressure And Time”, utgivet på Earache Records (lustigt nog).

Officiell webbplats

Foto: Simone Maree.

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera