MOTÖRHEAD lanserar Vödka, Stockholm, 10 december 2011 Skriv ut
Skriven av Magnus Ek   
Skapad 2011-12-11 20:46

När artister idag inte säljer skivor så får de söka sig nya vägar för att stärka sitt varumärke. Band som WHITESNAKE, KISS och MOTÖRHEAD har lanserat sina egna vinsorter. Jag har inga uppgifter på de två första banden men MOTÖRHEAD har sålt smått otroliga 130 000 flaskor av sitt vin – bara i Norden.

Vad händer härnäst? Jo, närmare bestämt igår, den 10 december, lanserades världspremiären av ”Motörhead Vödka”. Produkten var faktiskt påtänkt redan innan vinet lanserades, men på grund av olika faktorer kom vinet först.

MOTÖRHEAD själva har varit med och påverkat vilken vodkasort det ska vara. På ett hotellrum i Berlin skedde provsmakningen av sex olika omärkta vodkasorter. Valet föll på ett svenskt slutdestilleri och har buteljerats vid Malmköpings nya Spritfabrik. ”Motörhead Vödka” är en premiumvodka och har en alkoholhalt på 40 %. Förpackad i en snygg svart matt (givetvis) flaska med MOTÖRHEAD loggan på kommer det troligtvis att bli en klassiker. Vodkan går att köpas på Systembolaget.

En världspremiär/lansering är något som jag inte har varit med om tidigare. Så det var en ny erfarenhet för mig. Men det skulle visa sig vara en mycket trevlig tillställning. Provsmakning ingick givetvis med passande tilltugg. Jag fick även en bag med intressanta MOTÖRHEAD prylar och info. Pressansvarige Marko berättade bakgrunden till lanseringen och sedan kom Lemmy, Phil och Mikkey in för fotografering och en frågestund.

Det var en lugn och tillbakalutad stämning där killarna tog sig tid till både pratstund och coola poser. Lemmy tog sig en liten slurk till fotografernas stora förtjusning. Mikkey ville dock inte dricka, han hade testat den kvällen innan och kände att han ville ta det lugnt innan kvällens gig. Han ansåg dock att vodkan rann nerför strupen utan problem. Jag fick en kort pratstund med Phil, men han hade inte smakat den. Han dricker inte alkohol alls nuförtiden.

Vodkan, flaskan och MOTÖRHEADs medverkan lär göra att det blir succé. Och som de själva säger;

”This is the true spirit of Rock & Roll, pour yourself a glass of Motörhead Vödka and turn up the volume”. 


MOTÖRHEAD
-foto: Magnus Ek

 

Kommentarer   

 
0 #1 Per Söderberg 2011-12-12 19:37
Coolt. Men att Motörhead har en gitarrist som inte dricker alkohol tycker jag är ett stort, stort minus... ;-)
Citera
 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera