Unik spelning med MÅRRAN @ Hot Records, Råsunda 14 april 2012 Skriv ut
Skriven av Magnus Ek   
Skapad 2012-04-16 16:38

Det är inte ofta man får vara med om en unik händelse som denna. Visst har några tillfällen kommit upp längs vägen men det är alltid trevligt när man får bevittna något särskilt speciellt. Ett sådant tillfälle var när jag för några veckor sedan fick reda på att MÅRRAN skulle göra ett exklusivt framträdande i skivaffären Hot Records i Råsunda.

Närmare presentation av MÅRRAN är; Morgan Korsmoe (bas, ex Larz Kristerz), Ludwig Larsson (gitarr, ex DYNAMITE SKY). Göran Edman (sång, ex MADISON, Yngwie Malmsteen och John Norum), Björn "Binge" Inge (trummor, ex NOVEMBER, Tomas Ledin, Ted Gärdestad och Chuck Berry) och på orgel: Max Lorentz (ex Pugh, Mats Ronander och Ulf Lundell). Det är med andra ord en gedigen samling musiker som samlats under namnet MÅRRAN.

Materialet består av nyskriven musik med text på svenska och rötterna finns i den bluesbaserade 70-tals hårdrocken. Jag måste erkänna att det känns lite ovanligt att höra tunggung på svenska, men det funkar. Synd att Max Lorentz fick lämna sin Hammondorgel hemma på grund av platsbrist, det hade ramat in tillställningen med en skön retrokänsla.

Något försenade går bandet på inför en så gott som fullsatt affär, besökarna är mestadels av det manliga könet. Det märks att spelglädjen är närvarande och till publikens förtjusning spelar bandet åtta låtar istället för tänkta fem. Vi bjuds fyndiga titlar som ”Folkvisa från Helvetet (Om du dör för mig)”, ”Syster Blå (Trollpolska från Älvdalen)”, ”Gärdesbrud” och ”Sockerflicka”.

Jag tycker om formatet att spela i en skivaffär. Det är naken och blir väldigt intimt. Göran Edmans känsliga röst passar som handsken och Max Lorentz keyboard gör 70-talskänslan påtaglig. Basliret från Morgan Korsmoe är allt annat än dansband. Det lagom avslappnade gitarrliret passar Ludwig Larsson perfekt och trummorna kan inte vara mer svängiga med "Binge" bakom dem.

Tycker du om bluesbaserad 70-talsrock är detta definitivt något för dig och om så är fallet ska du inte missa inte nästa MÅRRAN-gig på Akkurat i Stockholm den 13 maj.

Vid en sådan här tillställning kan man under lugna omständigheter få möjlighet att snacka lite med medlemmarna och ibland kan man även komma över några åtråvärda autografer.

Glöm inte bort ”Record Store Day” nu på lördag den 21 april. En viktig dag för alla musikälskare. 

MÅRRAN officiell webbplats

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera