KILLING JOKE @ Postbahnhof, Berlin, 2 maj 2012 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2012-05-08 18:32

Postbahnhof är en riktigt cool konsertlokal. Det måste ha varit en fabrik eller liknande tidigare. Massor av utrymme och en gigantisk "rökruta" utomhus med parasoller och solstolar. Jag anländer tidigt då man aldrig riktigt kan lita på när gigen startar i Berlin. Första supportbandet THE CRYING SPELL har ett modernt goth-groove och de lyckades till och med få den svårflirtade Berlinpubliken att sträcka armarna i luften under sista sången.

Näste band på scenen var THE ICARUS LINE som inte höll mitt intresse uppe speciellt länge. Dock visade bassisten mer bringa än vad man får bevittna under en MANOWAR spelning – det får jag allt ge dem credit för.

När det är dags för kvällens huvudakt KILLING JOKE är lokalen packad. De är ju ett band som varit på tapeten i runt 30 år så självklart har de en stor fanbas. Publiken består mestadels av lite äldre gothare. Det är onekligen underhållande att de alla vågat släpa sig ut ur sina kryptor då det fortfarande är dagsljus!

Mitt första möte med KILLING JOKE var så sent som förra sommaren då jag bevittnade dem live på Sonisphere-festivalen i Knebworth. Jag blev mycket imponerad. Frontmannen Jaz Coleman är något speciellt. Precis som i Knebworth är han klädd i blå overall och levererar låt efter låt med en utstrålning och intensitet utöver det vanliga. Hans stirrande blick ger honom ett galet uttryck som vore han från en annan värld. Bandet är riktigt tight men det är Coleman som fångar min uppmärksamhet. När hans röst ekar genom lokalen är det bara helt fantastiskt.  

Tyvärr är jag inte insatt nog för att riktigt känna igen de flesta låtarna och magin fick mig att totalt strunta i att anteckna. Tro det eller ej men även jag som aldrig dansar svängde på höfterna. Spelningen är klockren och det är verkligen intressant att bevittna den tyska publiken. Även om de tokdiggar bandet så står de bara där rakt uppochner och klappar händerna artigt efter varje låt. I vissa fall får de igång en moshpit, men det tar dem halva giget att släppa loss så pass.

Jag tror ingen vandrade ut i den ljumma Berlinnatten besviken. KILLING JOKE är i toppform och jag har svårt att se att de skulle tagga ner än på länge.

Recension av senaste albumet "MMXII" kan läsas här.

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera