POISON IDEA @ Strand, Stockholm, 27 juni 2012 Skriv ut
Skriven av Claes Wiberg   
Skapad 2012-07-01 13:19

poison idea setlistJag hade inte räknat med att det skulle bli något mer POISON IDEA–uppträdande i Svedala efter konserten i Stockholm för några år sedan. Det blev det – som synes – men det var på håret. Efter att ha informerats om att bandet satt fast i Prag med ett flygbolag som slarvat bort deras bagage var jag högst tveksam till om de skulle hinna till Stockholm i tid, men se på fan – de kirrade biffen. Dags igen att se världens genom tiderna bästa punkband live igen!

Jag kom dit rätt tidigt och myglade mig in backstage på ungefär samma sätt som sist jag var här så jag hoppas ni förlåter mig för att jag inte har något att skriva om förbanden VICTIMS och BOMBUS respektive framträdanden. Jerry A (vokalistlegendar), bandet och crewet var precis lika schyssta som senast och bjuckade eder utsände på dryck och tilltugg från ridern hela kvällen, så jag prioriterade vara–groupie-biten. Faktum är att när scenvakterna på Strand inte tyckte att jag skulle in backstage igen efter giget – något de givetvis hade alldeles rätt i; jag hade ju egentligen inget där att göra – så kom crewet och hämtade in mig. Man tackar.

Då det inte var någon officiell intervjusituation vill jag inte dra upp allt som avhandlades, men lite kort kan jag nämna att det kommer helt osläppta studiospår på nyutgåvor i framtiden, att gamle Kerrang!–skribenten Mörat bor med en porrstjärna i L.A. och inte svarar när Jerry ringer, att Jerry och Jim Goad inte är de såtaste av vänner, och att det fortfarande är ett helvete att få betalt av skivbolagen. Just ja – att GIFT-plattan (det kortlivade band Jerry hade med Slayer Hippy (trummor) och ex-frun May-May (sång/bas) i mitten av nittiotalet) blott tog en dag att skriva och spela in fick jag också reda på. Hursomhaver – med lite flax blir det en full, sanktionerad intervju här på CM framöver.

Spelningen? Ja, låtvalet kan man inte klaga på, direkt. "In order to live" har åtminstone inte jag hört live förut. En annan nykomling i setet var "Drug revival". Utöver det var självfallet alla gamla godiungarna med – var vore väl t.ex. en bal på slottet utan "Plastic Bomb" och "Taken by surprise"? Min personliga favorit "Say goodbye" lät även den precis lika bra som alltid. Ljudkvaliteten varierade under kvällen, men var överlag okej – som jag förstod det var ljudet på scenen inte fullt lika tillfredsställande alla gånger, men det var inget som märkbart påverkade POISON IDEAs framträdande. Låtarna satt som de skulle...

...såvitt jag kunde uppfatta, i alla fall. Så här är det med mig när jag ser ett riktigt favoritband live: jag tappar alla koncept. Jag står längst fram, skriker med i varenda textrad tills lungorna är på gränsen till total kollaps, och har inte sällan blott fragmentariska bilder av hur giget egentligen var. Om ett band är halvdant – då kan jag stå en bit bort med anteckningsblock och skriva ner saker som "sången försvann i PA:t mellan 02:07–02:08 under låt numero fem. Tsk, tsk". Men på en POISON IDEA-tillställning?! Då är det fullt blås som gäller. Då kommer fan:et i mig fram, och tar över mig totalt. Och handen på hjärtat – är det inte precis så det ska vara, egentligen?

Så var det i alla fall även denna gång. Precis som förra gången. En fullkomlig kanonkväll på alla sätt och vis. Jag har fortfarande ont i nacken, och blåmärken överallt. Thanks a lot, guys. I had a blast.

 

Kommentarer   

 
0 #3 CW 2012-08-03 20:37
Basismen: jag tog inte med mig låtlistan; tog bilden innan giget och de behövde den på scenen sedan.

Nope, de öppnade inte med "In order to live" - om du tar ett span på bilden så ser du den på listan, under namnet "Don't ask why".
Citera
 
 
0 #2 basismen 2012-07-21 15:16
Hmmmmmm öppnade de med In order to live? Jag tappade också alla koncept men det innebar att jag uppfattade knappt vilken låt som kördes ibland. Dock var Jerry den enda som inte körde 110% och han är ursäktad. Skulle du kunna fota en större del av låtlistan å lägga upp om så än här i kommentarsfälte t? Puss.
Citera
 
 
0 #1 CW 2012-07-14 00:18
#Till Victims och Bombus-folket jag traffade: tack till er oxa, gubbar!"63252¤

&"%¤#CW via iPhone64Hollywood, CA£
Citera
 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera