CROWBAR @ Bi Nuu, Berlin, 7 augusti 2012 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2012-08-10 14:20

crowbar setlistDet är tisdag kväll och jag möter en polare vid Schlesisches Tor där aftonens CROWBAR-spelning ska äga rum. Klubben heter Bi Nuu och huserar i samma byggnad som själva stationen. Jag ska precis korsa övergångsstället när Kirk Windstein, sångare och gitarrist i CROWBAR, och gitarristen Matthew Brunson uppenbarar sig mitt framför mig.

Innan min hjärna hinner registrera att jag borde bli nervös räcker jag fram kardan till Windstein.

– Hey, nice to meet you.

Jag frågar vilken tid bandet går på, tackar jag för mig med ett "see you later" och avviker innan jag gör bort mig själv.

Senare, strax innan konserten ska starta, står jag och snackar med polarna utanför spellokalen då en långhårig snubbe plötsligt ansluter sig till konversationen. Det visar sig vara CROWBARs bassist Pat Bruders. Han nämner att ett svenskt punkband som han skulle vilja se spelar på legendariska squat-haket Köpi samma kväll. Jag säger att jag vet vart det ligger och tillägger lite skämtsamt att jag kan ta dem dit efter giget om de vill.

 

Runt halv elva är det äntligen dags. CROWBAR är riktigt bra på skiva men live låter de fett som bara fan. Det är första gången jag ser bandet och om du får chansen att göra detsamma, ta den.

Bandet inleder med "Conquering" från albumet "Broken Glass" och redan nu finner jag mig för långt fram. Moshpiten kör igång och då jag känner mig lite för gammal för att slåss backar jag en bit. Publiken är helt med på noterna och den blytunga sludgen får mig att digga från början till slut.

 

Setlistan är ganska blandad men tyngden ligger på "Crowbar", "Broken Glass" samt nyaste albumet "Severe The Wicked Hand". Vi bjuds 14 låtar inklusive extranumret "I Have Failed" och inte en sekund är jag uttråkad. Det är ett av de bästa och tyngsta gig jag bevittnat på länge.

Vi hänger kvar en stund efteråt och efter några minuter kommer killarna ut på golvet. Bruders hastar förbi mig och jag frågar om han fortfarande vill dra till Köpi. Han verkar vara i gasen.

– Yeah, come on let's go, säger han.

Efter en stunds övertalande får han också med sig den betydligt tröttare Windstein. Vi hoppar in i en taxi som tar oss till vårt mål och kommer precis i tid för att hinna se det svenska punkbandet vars namn jag inte minns. Vi ölar tillsammans i en timme eller två (det blir lite luddigt vid det här laget) innan vi alla tar en taxi tillbaka. Redan klockan åtta morgon därpå fortsätter CROWBAR resan.

Att gå och se CROWBAR blev till en av de bästa kvällarna någonsin. Det är alltid roligt att möta musiker som man ser upp till som visar sig vara jordnära och trevliga. All respekt från min sida!

Officiell webbplats

 

Kommentarer   

 
0 #2 CW 2012-09-14 20:00
CM = vi tar bilder på setlisten när idoler bjuder på kalas ;-)
Citera
 
 
0 #1 Gunnilla Å-P 2012-08-26 23:35
Det svenska punk (hardcore) bandet heter makabert fynd.
Citera
 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera