NASUM @ Magnet Club, Berlin, 4 oktober 2012 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2012-10-15 12:59

NASUMKänner du till NASUM så känner du ju även till den tragiska historien om hur frontmannen Mieszko Talarczyk försvann i Tsunamin i Thailand 2004. Bandet beslutade då att kasta in handduken med äran i behåll. Sent förra året meddelades att NASUM under parollen "1992–2012 Blasting shit to bits" skulle återförenas under 2012. Anledningen var för att göra en farväl-turné i förmån för deras 20-års jubileum. Bakom micken skulle finska ROTTEN SOUND vokalisten Keijo Niinimaa fylla den bortgångne Mieszkos plats.

En torsdagsafton i oktober blev det äntligen min tur att bevittna grind-giganterna live på det utsålda Magnet Club i Berlin. Jag skippade det första av de två supportbanden men Seattle's BLACK BREATH kan man inte gå miste om. De levererade en sjukt bra show och de verkar bara bli bättre och bättre för varje gång jag ser dem live.

När NASUM sedan klev på blev det helt magiskt. De öste på så in i helvete och det var inte en människa som stod still. Jag hade förväntat mig något utöver det vanliga men vad jag fick vad något alldeles, alldeles underbart. Keijo är en mycket värdig ersättare och bandet var sjukt samspelta och de såg verkligen ut att ha kul. Jag har ingen aning om hur länge de spelade då jag totalt tappade greppet om tid och rum men det var inte en enda trist sekund.

NASUMDet enda jag saknade var introt med det gasmasks-beklädda brudparet som till tonerna av ett flyglarm intar scenen. En petitess men det hade varit coolt att se bara.

Jag är inte ett jättestort fan av grindcore-scenen men NASUM har alltid varit något speciellt. När de manglar på i 180 med sina blytunga moshpartier är det helt klockrent. Jag måste ärligt talat säga att detta var ett av de bästa gigen jag någonsin varit på.

All cred till grabbarna för att de gjorde den här turnén. Jag är så glad att jag fick se dem och de kan verkligen vara stolta över sig själva. Nu undrar jag bara om det här är det sista vi får se av NASUM? Ponera att de bestämde sig för att köra vidare nu? Jag skulle nog inte misstycka då denna återförening höll sådan hög klass. Vad säger ni andra?

Foto: www.xembracex.de

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera