IMPERIAL STATE ELECTRIC @ Bi Nuu, Berlin, 27 september 2012 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2012-10-13 14:48

IMPERIAL STATE ELECTRICTorsdag kväll i Berlin och landsmän som skall beträda scenen – klart man är där! IMPERIAL STATE ELECTRIC är ute och nöter asfalt i support för deras senaste platta "Pop War" som jag recenserade i våras.

Med sig på resan har de det för mig okända norska bandet SMOKE MOHAWK. Med sin röjiga rock  gör de ett riktigt bra jobb med att värma upp publiken, sitt utseende till trots. De kanske borde jobba lite på imagen? När frontmannen sliter av sig tröjan önskar jag att jag vore någon annanstans men nu är ju inte det här en skönhetstävling. It's only rock 'n' roll...

 

Alla vet vi vem Nicke Andersson är. Karln har levererat svensk kvalitetsmusik i bra många år nu i bland annat ENTOMBED, THE HELLACOPTERS och nu IMPERIAL STATE ELECTRIC. Hela tiden har soundet mognat mer och mer och nu är det slickat och välproducerat till tusen. Inget ont i det men på CD tycker jag att bandet är lite trista men live lever låtarna verkligen upp. IMPERIAL STATE ELECTRIC är ett liveband.

Nicke äntrar scenen med en öl i handen och orden "Hello ladies and gents, this is the first song from our new album". Gitarr är nyckelordet i denna musik och gitarristerna posar flitigt tillsammans när de lirar. Ljudet är bra (som det oftast är på gigen i Berlin) och det är tydligt att det är en grupp duktiga musiker vi ser. Improvisation, James Brown-aktiga skrik och en energisk spelglädje som heter duga. Vi bjuds även på inte mindre än två dubbel-trummis-solon vilket påminner mig om att det faktiskt var bakom trumsetet Nicke började sin bana.

Lite roligt var det också att jag såg en snubbe i likadan THE HELLACOPTERS t-shirt som jag köpte när jag såg bandet på Faluns Ungdomens hus 1997. Summan av kardemumman är att även om jag kanske inte till fullo diggar IMPERIAL STATE ELECTRIC på CD så må jag säga att de är ett förbaskat bra band när de får leva ut på scenen.

Foto: Jacob Martini

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera