VOIVOD @ Brewhouse, Göteborg, 13 oktober 2012 Skriv ut
Skriven av Dennis Jernberg   
Skapad 2012-10-21 14:09

AwayNär kanadickerna VOIVOD besökte Sverige förra gången, i april 2011, gick det att räkna den betalande publiken på fem personers summerade fingrar – nu var detta i sengångar-Malmö, så det må vara förklaringen, men det var likaväl inte okej! Ett så fantastiskt band, med snart 30 år i ryggsäcken, förtjänar så himla mycket mer. Å andra sidan har VOIVOD haft uppförsbacke under stora delar av sin karriär, så de tog det nog med ett rutinerat lugn.

Med detta i åtanke var jag rädd att VOIVODs första besök i Göteborg skulle bli ännu ett publikfiasko. När det bedrövliga förbandet (vad hade de där att göra?) äntligen gått av scenen efter ett alldeles för långt set, hade uppåt 100 pers infunnit sig på Brewhouse och en viss förväntan kunde anas i den annars så trista lokalen.

 

SnakeVOIVOD öppnar med klassikern ”Voivod” från debuten ”War and Pain” (1984) och fortsätter i kronologisk ordning med ”Ripping Headaches” från andra plattan ”Rrröööaaaarrr” (1986). Bandet är hyfsat på hugget, och med den trogna fanskarans kärleksbrölande blir bandet synbart bara mer och mer taggade.

Under kvällen får vi tre spår från den kommande plattan ”Target Earth”, och materialet bådar riktigt gott; som en blandning mellan thrash-erans ”Killing Technology” och den mer melodiösa proggrökaren ”Nothingface”. Plattan, som släpps i januari, är också den första med nyskrivet material med den nye gitarristen Daniel ”Chewy” Mongrain (f.d. MARTYR, CRYPTOPSY, GORGUTS med flera) som axlar den avlidne originalgitarristen Piggys mantel med bravur.

Sista låten låten, PINK FLOYDs ”Astronomy Domine”, dedikeras Piggys minne och när bandet klivit av scenen är jag riktigt nöjd med setlistan, även om favoriter som exempelvis ”The Prow” och ”Tornado” uteblev.

Som sagt, 2013 kommer den nya plattan, och jag är säker på att vi kommer att ha VOIVOD kvar en bra tid framöver, även om de kanske inte sätter just Sverige högst på listan över länder att återvända till. Tyvärr.

Kolla in videon och fotogalleriet här nedan:

 


Set-list:

Voivod
Ripping Headaches
Target Earth
Forlorn
Chaosmongers
Overreaction
Global Warning
Forgotten in Space
Mechanical Mind
The Unknown Knows
Kluskap Okom
Psychic Vacuum
Tribal Convictions
Astronomy Domine

 

 

Kommentarer   

 
0 #2 Dennis Jernberg 2012-10-24 01:00
@Helldriver:
Ja, det stämmer ju. Haha, jag såg ju giget på SRF själv dessutom! Jag har ändrat texten nu. Tack för påpekandet!

Dennis
Citera
 
 
0 #1 Helldriver 2012-10-23 20:08
jag är säker på att dom har spelat i sverige på 90-talet med Eric Forest,det sändes i p3 live & så har dom väl varit på swedenrock?
Citera
 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera