BULT, INEPT MADNESS & A SILENT ESCAPE @ Parken GBG 1 december 2012 Skriv ut
Skriven av Petter Pettersson   
Skapad 2012-12-12 11:27

BULTUnder paraplyet för det beundrasvärda som kallas "Indie-AW" i Göteborg var det så dags för en kväll med metaltema, denna första minusgrader-dagen på västkusten under vinterhalvåret. Själv hade jag inga som helst förväntningar, även om jag egentligen tycker det är roligare att se oetablerade band än etablerade, och oj vad jag fick valuta för, kanske inte pengarna eftersom det inte var något inträde, men för min investerade tid.

BULT är något så knepigt som ett band från Göteborg som jag egentligen inte kan något om. Känner ingen i bandet, har aldrig hört dem. Skitbra, ösig... vad ska man kalla det...progressive sludge hardcore, kanske. Verkligen inte nyskapande, men spelglädje ut i fingerspetsarna, ett genomtänkt koncept och en fantastisk dynamik i bandet. Sångare och basist i truckerkeps, gitarrist i Dimebag-stil. Verkligen bra. Ett plus också för mellansnacket efter tre låtar (fritt ur minnet): "Nu har vi i ordning avverkat kapitalismens baksida, klass-samhället och den allmäna känslan att allt är på väg åt helvete. Alltså är det dags för en låt om... genusperspektivet.". Lysande. All hail, BULT. Mitt enda lilla tips är att det vore lite coolt att höra detta på svenska, tech-core på modersmålet, men då kanske man travar in i gamla LOK-spår vilket man kanske får vara lite försiktig med. En ohyggligt liten målgrupp möjligtvis, men jag vore en av dem som skulle skippa fredagsmyset för det. Ett extra plus för basistens små danssteg också, och att plattan jag fick med mig – "Amidst The Throng", utgiven på HoboRec (ett litet bolag jag stött på en gång när jag läste om ett band med det fantastiska namnet AKTIV DÖDSHJÄLP) – är riktigt, riktigt svängig.

Andra bandet, INEPT MADNESS, från Lund, gjorde inte lika starkt intryck på mig. Vilket var lite synd, för jag har verkligen sympatier för dem. Pratade med sångaren, David Arvidsson, en stund, som ondgörde sig över att de fått en dålig recension i Close-Up och att det inte finns någon renodlad metalkultur i Skåne. Men jag går inte igång på det alls. Och en Backstreet Boys-cover... Jag vet inte, jag. De gjorde vad de kunde, men det måste finnas en röd tråd, ett tänk, en idé. Jag hittade ingen och jag gör det inte när jag lyssnar på skivorna i efterhand heller. 

A SILENT ESCAPESista bandet, A SILENT ESCAPE från Falkenberg, fick däremot fart både på publiken och mig, även om de hade strul med backtracket i början och fick starta om. Backtrack är ett jäkla otyg, de hade kunnat skippa det helt, men är det så viktigt så ok. A SILENT ESCAPE spelar någon typ av metalcore som jag i vanliga fall inte gillar alls, men jag kan se när något görs med hjärta och koll och det gör de verkligen. Inte heller kanske det trendigaste soundet, vi har hört det förut, men onekligen en bra show, och verkligen ett band som, för mig, är roligare att se live än att lyssna på inspelat. Allt som allt, en mycket bra kväll och en uppmuntran till olika arrangörer för fler kvällar av det här slaget. Billig bira, inget inträde och bra livemusik. Vad mer behövs egentligen?


BULT, officiell Facebook
INEPT MADNESS, officiell Facebook
A SILENT ESCAPE, officiell Facebook

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera