ROTTEN SOUND & MARTYRDÖD @ Bi Nuu, Berlin, 7 mars 2013 Skriv ut
Skriven av Kristian Kotilainen   
Skapad 2013-03-19 22:11

MARTYRDÖDKvartetten ENABLER från Milwaukee var förste band att sätta ribban högt. Medlemmarna ser ganska unga ut men låter verkligen som om de har varit med i leken ett bra tag. Med sin hardcoreinfluerade metal bjöd de på riktigt schysst ös. Personligen tycker jag även att det är uppfriskande med fler kvinnor inom metalscenen, så ett extra plus för deras grymma bassist.

Näst ut var svenska MARTYRDÖD som även de röjde loss som om morgondagen aldrig skulle infinna sig. Grabbarna är aktuella med sitt tredje album "Sekt" och deras mörka crust går inte av för hackor kan jag säga. Riktigt bra.

Med orden "Berlin, it's been a while", drog Finska ROTTEN SOUND igång och varje låt var som en käftsmäll i hörselgången. Berlin är en riktigt bra stad för den här genren och många dylika konserter jag bevittnat här har varit top notch. Självklart som sig bör på en sådan här tillställning så manglas det loss av bara sjutton, publiken är totalt med från första D-takten.

Det klassiska grindcore-uttrycket "spela snabbare" ropades ut av flera än mig själv och det var tydligt att jag hade landsmän på golvet. ROTTEN SOUND bjöd på både gammalt och nytt och på den här turnéen är Finnarna uppbackade av senaste EP:n "Species At War", som är riktigt guld. Överdrivet mycket mellansnack var det inte tal om men frontmannen Keijo Niinimaa är en riktigt rolig kille. Vid ett tillfälle kommenterade han någons utspillda öl med "That is very sad in Finland". Jag imponeras alltid av grind-musikers skicklighet och det här var inget undantag. En explosiv och dynamisk urladdning av hög kvalitet.

Lite för höga förväntningar hade jag nog dock då jag anlände till lokalen den här aftonen. Jag hade hoppats på en lika magisk spelning som när Niinimaa frontade NASUM förra året. Lika fantastisk var det ju inte men det var heller inte en rättvis jämförelse.

Alla banden denna torsdagskväll gjorde ett jäkligt bra jobb och man lämnar alltid ett sådant här gig fylld av energi. Mer grind åt folket!

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera