PRINCE HENRY STOUT: det går aldrig som man tänkt sig Skriv ut
Skriven av Claes Wiberg   
Skapad 2013-04-06 13:06

PRINCE HENRY STOUTUppsala är sannerligen en pärla till stad – ingen annanstans är gräset grönare, solskenet mer livgivande eller snuset färskare. En annan intressant detalj med denna metropol är att alla – precis alla – spelar något sorts instrument. Med det i åtanke kan jag tycka att det är märkligt att Uppsala inte har långt fler rockexporter än vad som är fallet – WATAIN kommer härifrån, CRASHDÏETs grundare Dave Lepard var bördig från staden med optimal stil och finess... men sedan då?

Ett gäng som häromåret verkade vara på väg ur repa-i-garaget-smeten var PRINCE HENRY STOUT, som med sin ZEKE-möter-MOTÖRHEAD-möter-D-takts-punkrock fick just ZEKE att haja till, och signa bandet till sin etikett. Efter debutsläppet spelades en uppföljare in, med Lawrence Mackrory (vokalist i F.K.Ü) bakom spakarna – och den, mina vänner, är knökbra. Om ni undrar varför den inte släppts än, så beror det på Lagen Om Alltings Jävlighet. Vi låter gitarristen Jailbait Johan Haag – en man känd för sina flinka fingrar och sin diskreta, men ändå snärtiga klädstil – reda ut turerna nedan...

Debutplattan "Too many bastards... not enough bullets" släpptes för ett bra tag sedan. Som jag förstått har inte mycket hänt på livefronten. Varför inte?
– Vi har varit rätt sparsamma på livefronten, på grund av barnafödande, allmän lamhet, strul med skivbolaget, et cetera... Nu har vi dock styrt upp situationen någorlunda, och är redo att visa var skåpet ska stå!

ZEKE-grabbarnas Digital Warfare Records släppte debuten. Är det strul med dem? Du sade att nya ANTI-SEEN-vaxet skulle släppas på vinyl av dem, varpå det skulle vara er tur. Blir vinylen av? Vad händer?
– Vi har sagt upp sammarbetet med Digital Warfare Records. ANTI-SEEN-plattan drog ut på tiden något grönjävligt, och vi tröttnade på att vänta...Donny och Bobby på DWR är guldsnubbar, men vi har inte tålamodet att sitta och vänta månadsvis innan något händer.

Nya skivan då... Ni har spelat in en ny fullängdare - som utklassar debuten med hästlängder. Spelades in med Lawrence Mackrory (F.K.Ü.) som mustig ljudtekniker. Berätta om inspelningen.
– Vi spelade in i Uppsala denna gång. Inspelningen gick väldigt smärtfritt, och vi är skitnöjda.

Jag diggade ljudet - framförallt mixen.
– Lawrence är tokduktig, och allt flöt på bra. Skivan kommer att heta ”Auto-erotic asphyxiation”...

Ah - så ni tog ert förnuft tillfånga och gick på mitt råd att köra det spåret som titellåt!
– ...och den kommer att pulverisera ditt skrev!

Snicksnack; diamonds are forever.
– Plattan kommer först att släppas digitalt på Spotify, sedan så släpps den fysiskt på CD och vinyl senare. Den kommer att finnas tillgänglig på Spotify om ca två veckor [vilket torde vara när detta publiceras, eller däromkring /CW].

Nöjda med Lawrences insats? Jag tycker, som jag sade, att mixen i synnerhet var riktigt bra. Det är inte helt enkelt att mixa skitigt ljud bra, men jag tyckte att Larry Larsk fick till ett föredömligt resultat.
– Vi är grymt nöjda med Lawrences jobb! Han fattar vårt stuk precis, och jiddrar precis lagom mycket. Denna gång så hade vi lite mer tid på oss också, samt att vi var nyktra när vi spelade in musiken. Vi lärde oss vid inspelningen av debuten att fyra dagar för inspelning och mix av en fullängdare – det är i kortaste laget. Vi kommer garanterat att spela in med Lawrence igen.

Så... berätta vad som händer härnäst.
– "Auto-erotic Asphyxiation" kommer att släppas inom en snar framtid, som sagt. Vi ska väl också försöka ta oss i kragen och göra lite livespelningar. Jag känner att ett band som PRINCE HENRY STOUT verkligen behövs just nu, i och med att 90% av all ny ”hård” musik är total dynga. En sjutummare kommer att spelas in i vår och släppas på ett lokalt Uppsalabolag. PRINCE HENRY STOUT kommer att fortsätta att leverera neanderthal-rock av högsta kvalitet.

PRINCE HENRY STOUTs Facebook-sida

 

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera