Anders NilssonAnders Nilsson

Skribent
Född: 1975
Bor: Bromma

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

De första nio levnadsåren bestod musiken i mitt liv av en mix av RAY CHARLES, JOHNNY CASH, KISS och HERREYS. 1985 tog jag på allvar steget in i hårdrocken när jag köpte IRON MAIDENs då nyutkomna, och idag smått odödliga, "Live After Death". Två år senare hade jag både SLAYER, STRYPER och U2 på väggen, och den något schizofrena musikaliska läggningen har jag än idag: jag gillar allt från lättillgänglig pop och gubbrock a la BRUCE SPRINGSTEEN via 70-talsrock och jazz till det tyngsta och/eller snabbaste som går att uppbringa.

Första stora konserten var MÖTLEY CRÜE och SKID ROW på Johanneshovs Isstadion 1989, efter det har det snurrat på så pass mycket så att jag sedan länge tappat räkningen. Jag är ganska stolt över att ha hunnit se ENTOMBED live med Johnny Dordevic på "sång" (särskilt bra var han ju ärligt talat inte) under det dryga halvår han var med. De två absolut bästa spelningarna jag har sett är KENT på Kåren i Göteborg 1997 och WATAIN på Klubben i Stockholm 2010.

Jag har varit musikskribent till och från i tolv år, och som alla kritiker är jag så klart gammal misslyckad musiker, som lagt både bas och låtskrivarpenna på hyllan för länge sedan. Jag köper skivor i drivor, har Europas sannolikt största NACHTMYSTIUM-samling och driver två nystartade skivbolag.

Fritiden ägnas till stor del åt vinylsamlande, foto och matlagning.

<< Tillbaka