Isabella QvistIsabella "Bella" Qvist

Redaktör och skribent
Född: 1987
Bor: Stockholm.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Efter nästan fem år av journalistplugg och konsertbesök i Storbritannien och Tyskland är jag tillbaka i Stockholm på fortsatt jakt efter de nyaste och tuffaste tongångarna.

Livet igenom har musik och skrivande varit de stora intressena. Som liten ackompanjerade föräldrarnas ROLLING STONES-plattor klippandet och klistrandet av egna musiktidningar åt lillasyster, idag är det förutom dessa hjältar soundtracket av en mängd olika typer av rock och en hel massa pop som ledslagar strävandet efter journalistdrömmen.

Till vad som spelas mest hör 65DAYSOFSTATIC, BRING ME THE HORIZON, THE OCEAN, DEFTONES, CANCER BATS, DARKEST HOUR, A DAY TO REMEMBER, THE HELLACOPTERS, ARCHITECTS, ROBYN och LADY GAGA. Jag kan nog lugnt klassas som Critical Mass popexpert.

Förutom den i mina ögon fruktansvärt tråkiga indien och britpopen har jag väldigt bred musiksmak. Det kan ofta kännas som att folk tycker det är mindre coolt att inte snöa in på en enda obskyr musikstil men faktum är att jag älskar musik, oavsett genre. Så enkelt är det.

Sen kan jag väl medge att när det kommer till hårdare tongångar är det konceptet med de trånande refrängerna som oftast går hem.

Till radiohjältarna hör Daniel P. Carter (The Rock Show, BBC Radio 1), Germund Stenhag, Cecilia Uddén och Kitty Jutbring (Sveriges Radio).

Livemusik är det bästa som finns och bland favoritkonserterna hittas RADIOHEAD, THE CARDIGANS, THE HELLACOPTERS, IN FLAMES och 65DAYSOFSTATIC.

Det roligaste med att jobba för Critical Mass är möjligheten att kunna få ta tempen och komma under skinnet på mer eller mindre kända rockstjärnor. Alla har vi hemligheter…

Förutom att vara musiknörd är jag djurvän, fikafantast och stolt flickvän till världens bästa Cyd.

<< Tillbaka